Sninské Rybníky s novým biokúpaliskom navštívilo takmer 69.000 ľudí

27.09.2011 Snina

Snina 27. septembra (TASR) - Rekreačná oblasť Rybníky pri Snine ponúkla svojim návštevníkom počas uplynulého leta viacero noviniek. Vstupnom bránou areálu s novopostaveným bazénom, ktorý využíva pre filtráciu vody netradične biotop vodných rastlín, prešlo aj napriek viacerým daždivým dňom takmer 69.000 ľudí.
\"Tak ako aj na iných kúpaliskách, aj v našom zariadení nám neprialo v prevažnej miere počasie. Záver prázdnin však zásluhou zlepšenia počasia pri návštevnosti 3000 ľudí denne ukázal, že biokúpalisko je úspešné a ľudia sa po rokoch na sninské Rybníky opätovne vrátili,\" uviedol pre TASR vedúci oddelenia rekreačných a športových služieb na sninskom magistráte Štefan Čus.
Podľa jeho slov aj napriek skromnej kampani pred sezónou areál Rybníkov oslovil počas leta i turistov z iných okresov či regiónov Slovenska. \"Cezpoľných rekreantov bolo podstatne viac ako domácich,\" poznamenal.
Celkové tržby za 92 dní prevádzky rekreačného areálu dosiahli objem 77.650 eur. Podľa príslušnej dokumentácie sa tu počas leta zastavilo 68.788 ľudí. \"Slnečných dní sme mali iba 34, polooblačno a oblačno bolo počas 35 dní a počas 23 dní nám pršalo,\" doplnil konkrétne údaje k uplynulej letnej sezóne vedúci oddelenia rekreačných a športových služieb.
Podľa Čusových slov plnil vysadený biotop svoju funkciu pri čistení vody k spokojnosti jeho prevádzkovateľov. \"Výsledky meraní vody, ktoré nám pravidelne vykonáva nezávislý odborník a poskytuje ich regionálnemu úradu verejného zdravotníctva, potvrdili jej kvalitu.\"
Biokúpalisko prejde v jesennom období potrebnou údržbou. \"V októbri ho vypustíme a po dôkladnom vyčistení celého bazénu sa opäť naplní vodou a takto aj prezimuje. Čo sa týka dosádzania rastlín, určitá časť podľa projektanta zimu neprežije, preto ich bude iste potrebné aj doplniť,\" uzavrel Čus.
 

Vyberte región